Τετραήμερη εκδρομή της Β λύκειου το 2023-24

Τετραήμερη εκδρομή της Β λυκείου του 2ου Γενικού Λυκείου σε Πάτρα, Ολυμπία, Δελφούς…
Πέμπτη 07/03/2024 πρωί πρωί αναχωρούμε (41 μαθητές και 3 συνοδοί καθηγητές ) από το σχολείο στις 8:00 π.μ για Πάτρα. Πρώτη σύντομη στάση το ιστορικό «Χάνι της Γραβιάς» τον τόπο στον οποίο διαδραματίστηκε μία από τις μεγαλύτερες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης του ’21 ανάμεσα σε Οδυσσέα Ανδρούτσο και Ομέρ Βρυώνη.
Στη συνέχεια στάση στην Ιτέα για χαλάρωση και καφεδάκι στην παραλία και μετά στη Ναύπακτο, μια πανέμορφη πόλη με το Βενετσάνικο λιμάνι, τα πάρα πολλά μαγαζιά της, τις ψαρόβαρκες και τα πολλά παραλιακά μαγαζιά της που περίμεναν να χορτάσουν τους πεινασμένους μαθητές του δικού μας αλλά και των άλλων σχολείων κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο.

Αργά το μεσημέρι και μέσω της εντυπωσιακής γέφυρας στο Ρίο- Αντίρριο φτάσαμε στην Πάτρα. Το ξενοδοχείο πολύ κοντά στο κέντρο, παραλιακό, καθαρό, διακοσμημένο με αποικριάτικα στολίδια και με εύκολη πρόσβαση σε μαγαζιά και αξιοθέατα του κέντου της Πάτρας όπως η Ερμού και η κεντρικής Πλατεία στις οποίες και είδαμε καρναβαλικές εκδηλώσεις αφού φτάσαμε στην ελληνική πρωτεύουσα του Καρναβαλιού την τσικνοπέμπτη.
Με την Πάτρα ορμητήριο άρχισαν οι εξορμήσεις σε Καλάβρυτα, Μέγα σπήλαιο, Αρχαία Ολυμπία , περιοχές μοναδικού ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Σταθήκαμε τυχεροί αφού η άνοιξη επισκέφτηκε αυτές τις περιοχές πριν από μας με τις μαργαρίτες, τις ανεμώνες, τα καταπράσινα χωράφια γεμάτα λεμονιές και ελιές και κυρίως με την καλή θερμοκρασία και τον ήλιο που μας άφησε να τριγυρίσουμε και να δούμε τη φύση αλλά και να περιηγηθούμε χωρίς προβλήματα σε έναν από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας (Ολυμπία) και το εκεί Μουσείο.
Και όλα αυτά τη μέρα γιατί τα βράδια είχε βόλτες, ταβέρνες, club, καρναβάλι και διασκέδαση
Κυριακή 10/32024 αρχίζει το ταξίδι της επιστροφής με στάσεις σε Δελφούς και Αράχοβα έναν από τους πιο τουριστικούς προορισμούς του χειμώνα. Ο ομφαλός της γη εντυπωσιάζει με την ιστορία του, τον καταπληκτικό Ηνίοχο στο Μουσείο, την Κασταλία πηγή. Τέλος σύντομη στάση στο Γαλαξίδι και περιήγηση στο γραφικό του Λιμάνι.
Τελικά όσες μέρες και να έχει κανείς αποδεικνύεται ότι είναι λίγες για να χωρέσουν ένα τόπο καταπληκτικής φυσικής ομορφιάς με ιστορία αιώνων, ατελείωτα ήθη και έθιμα και πλούσια νυχτερινή διασκέδαση.
Έτσι κατά την άφιξη στα Τρίκαλα στο χώρο του σχολείου και πριν καλά καλά τελειώσει η εκδρομή ακούστηκε η ερώτηση «Κύριε, πόσες εκδρομές έχουμε ακόμα; »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *