Εκπαιδευτική Εκδρομή στο Ναύπλιο

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εκδρομών  του σχολείου μας , οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Λυκείου πραγματοποίησαν τετραήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο και στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας. Η οποία αποδείχτηκε  μια αξέχαστη εμπειρία.

Η πρώτη στάση έγινε στο Αστεροσχολείο στην Υπάτη Φθιώτιδας , όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα Αστρονομίας και Διαστημικής. Μετά από μια σύντομη παραμονή στο Ισθμό της Κορίνθου , κατέλυσαν στην όμορφη πρωτεύουσα της Αργολίδας το Ναύπλιο. Η επόμενη μέρα ξεκίνησε με ξενάγηση στην πόλη του Ναυπλίου όπου απόλαυσαν την όμορφη θέα από το φρούριο του Παλαμηδίου (κατέβηκαν τα οχτακόσια πενήντα εφτά σκαλοπάτια), , επίσκεψη στο αξιόλογο Αρχαιολογικό μουσείο και βόλτες στα ατμοσφαιρικά σοκάκια και πλατείες με τα καλοδιατηρημένα  νεοκλασικά , τις επιβλητικές εκκλησίες( Του Αγίου Σπυρίδωνα και του Αγίου Γεωργίου) και τις χρωματιστές γωνίες με τις βουκαμβίλιες. Το απόγευμα το πρόγραμμα  περιλάμβανε επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου  όπου έμαθαν την ιστορία του  και έγιναν μάρτυρες της εκπληκτικής ακουστικής του παράλληλα θαύμασαν τον Ναό του Ασκληπιού και περιηγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ασκληπιείου Επιδαύρου.  Η μέρα έκλεισε  με τα παιδιά να διασκεδάζουν με ωραία  ζωντανή μουσική , τραγούδια και φαγητό.

Το Σάββατο πρώτος σταθμός ήταν οι Σπέτσες το όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού που πρωταγωνίστησε στην Ελληνική Επανάσταση. Εκεί περιηγήθηκαν στο μουσείο των Σπετσών ,το επιβλητικό κτήριο με τις υψηλές καμάρες και περιεργάστηκαν σημαντικά κειμήλια της επανάστασης του 1821 και συλλογή με κεραμικά αγγεία της ρωμαϊκής και βυζαντινής περιόδου. Επόμενος σταθμός  το κοσμοπολίτικο  Πόρτο Χέλι όπου θαύμασαν τις ομορφιές της νότιας Αργολίδας. Την τελευταία μέρα την Κυριακή στον δρόμο της επιστροφής σταμάτησαν στις Μυκήνες ένα από τα πλουσιότερα και σημαντικότερα ανακτορικά κέντρα της ελληνικής προϊστορίας. Θαύμασαν  την τειχισμένη ακρόπολη, τους θολωτούς τάφους , την Πύλη των Λεόντων και το Μουσείο που φιλοξενεί τα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών. Η τελευταία στάση έγινε στην Χαλκίδα με τα ‘’τρελά νερά’’ και την απλωμένη  παραλία της.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες επέστρεψαν πλουσιότεροι  σε γνώσεις γεμάτοι όμορφες εικόνες και αναμνήσεις που θα τους συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή!!!

Υπεύθυνοι καθηγητές: Γιώτας Πέτρος,   Θεμελής Σωτήρης

Αρχηγός εκδρομής: Κρανιάς Γεώργιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *