ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

«Διαδικτυακή ξενάγηση στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής»

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 10:00 οι μαθητές της Α΄ τάξης του 2ου Λυκείου Τρικάλων συμμετείχαν στη διαδικτυακή, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Webex, ξενάγηση στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής καθώς και στην έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες στα πλαίσια του μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας είχαν τη δυνατότητα με την καθοδήγηση των εμψυχωτών να περιηγηθούν εικονικά μέσω τρισδιάστατης εικονικής περιήγησης στην αίθουσα των συνεδριάσεων, στο Περιστύλιο και στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου φιλοξενείται η επετειακή έκθεση, που επιμελήθηκε η Βιβλιοθήκη της Βουλής. Ακόμα μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή με σπάνια εικαστικά και κειμενικά τεκμήρια που αφηγούνται την πορεία των Ελλήνων προς την Ελευθερία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ξενάγηση από κοινού με άλλα σχολεία από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και στο τέλος υπέβαλαν ερωτήματα και απορίες που απαντήθηκαν από την ξεναγό.

Στη Δεύτερη διαδικτυακή μας επικοινωνία, που συμμετείχαν όλα τα σχολεία της προηγούμενης φάσης, την Τρίτη 5 Απριλίου 2022 και ώρα 12:00 τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να μάθουν ότι το επιβλητικό κτίριο της Βουλής των Ελλήνων συνδέεται άμεσα με την Ιστορία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους: Ήταν τα ανάκτορα του Βασιλιά Όθωνα και από το 1935 στεγάζεται το Κοινοβούλιο, μετά από απόφαση του Ελευθέριου Βενιζέλου (1929). Οι εργασίες μετατροπής των ανακτόρων ξεκίνησαν στις 3 Δεκεμβρίου 1930 και ολοκληρώθηκαν το 1935 από τον αρχιτέκτονα Ανδρέα Κριεζή. Λόγω πυρκαγιάς που κατέστρεψε το κτίριο, έχουν γίνει ορισμένες αλλαγές, κυρίως στο εσωτερικό του. Την 1 Ιουλίου 1935, πραγματοποιούνται πανηγυρικά σε αυτό οι εργασίες της Ε΄ Εθνοσυνέλευσης, στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής.

Η Διευθύντρια του σχολείου και ο σύλλογος των καθηγητών ευχαριστεί το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής για την ανταπόκριση στο αίτημά μας για την ανωτέρω διαδικτυακή ξενάγηση, καθότι δεν είχαμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε από κοντά το Ίδρυμα της Βουλής λόγω της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία από τον κορονοϊό COVID-19.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *