Πολυήμερη εκδρομή της Γ Τάξης του 2ου ΓΕΛ Τρικάλων στις πόλεις Βελιγράδι-Βουδαπέστη-Βιέννη

Την πολυήμερη εκδρομή μας πραγματοποιήσαμε  στις πόλεις Βελιγράδι -Βουδαπέστη-Βιέννη   από την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου  έως και το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023.Στην αποστολή συμμετείχαν  50 μαθητές/τριες της Γ’ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Τρικάλων και 4 συνοδοί καθηγητές.

Δευτέρα 11/12/2023.Ξεκινήσαμε το υπέροχο ταξίδι μας με ενθουσιασμό από το σχολείο με λεωφορείο  του τουριστικού πρακτορείου Λίπας Travel στις 6:00 π.μ με πρώτο προορισμό το Βελιγράδι στην Σερβία. Ακολούθησε μια πρώτη βόλτα στο Χριστουγεννιάτικα στολισμένο ιστορικό κέντρο του Βελιγραδίου το βράδυ μετά την άφιξη.

Τρίτη 12/12/2023.Το πρωί αμέσως μετά το πρωινό ξεκίνησε η ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου. Επισκεφτήκαμε το πράσινο φρούριο του Βελιγραδίου Καλεμέγκνταν και τον Πύργο Νεμπόισα σημαντικό κτίσμα έξω από το Φρούριο στη συμβολή των ποταμών Σάββα και Δούναβη όπου θανατώθηκε ο Ρήγας Φεραίος το 1798.Θαυμάσαμε τον επιβλητικό  ναό του Αγίου Σάββα, τον μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό του κόσμου.Η περιήγησή μας  συνεχίστηκε  στο  Τργκ Ρεπούμπλικε,  την  πλατεία της Δημοκρατίας ,το πιο γνωστό  σημείο  συνάντησης όλων των  κατοίκων του  Βελιγραδίου, το  Εθνικό Θέατρο, το  περίφημο  αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Αμέσως μετά αναχωρήσαμε για την πόλη της Βουδαπέστης στην Ουγγαρία. Μόλις φτάσαμε στην πόλη το βράδυ η υπέροχη μέρα μας έκλεισε με μια βραδινή περιήγηση στην μαγευτική Βουδαπέστη και την εντυπωσιακή κρουαζιέρα στα ήσυχα νερά του Δούναβη θαυμάζοντας φωτισμένα  όλα τα σημαντικά μνημεία της πρωτεύουσας στην πρώτη γνωριμία μας με αυτή με την πολύτιμη βοήθεια του ξεναγού μας.

Τετάρτη 13/12/2023.Η μέρα μας ξεκίνησε ανακαλύπτοντας όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης της Βουδαπέστης. Στη Βούδα ξεναγηθήκαμε στο Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των ψαράδων, το Γοτθικό ναό Ματίας, όπου γινόταν η στέψη παλιά των  Ούγγρων Βασιλέων. Από το λόφο Gellert θαυμάσαμε πανοραμικά τις δυο πόλεις.                                                                                                       Κατόπιν επισκεφτήκαμε την πλατεία Ηρώων, τον ναό του Αγίου Στεφάνου, τη λεωφόρο Δημοκρατίας με την Όπερα και τα καλοδιατηρημένα της κτίρια, το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο, τις γέφυρες που ενώνουν τη Βούδα με τη Πέστη.Η μέρα μας έκλεισε με καφέ,φαγητό και ψώνια στους πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους της πόλης καθώς και στο εμπορικό κέντρο Arena.

Πέμπτη 14/12/2023. Μονοήμερη εκδρομή στην Βιέννη.  Περιήγηση και ξενάγηση στην υπέροχη Χριστουγεννιάτικη πόλη της  Μουσικής βλέποντας το ανάκτορο Μπελβεντέρε, διασχίζοντας την περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, και θαυμάζοντας  τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, τη Πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Τάματος, και την Φωτίρ Κίρχε. Στο τέλος  καταλήξαμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου όπου στον ελεύθερό μας  χρόνο απολαύσαμε το παραδοσιακό σνίτσελ για μεσημεριανό γεύμα, ψώνια , σοκολάτα βιενουά. Το βράδυ επιστρέψαμε στην Βουδαπέστη γεμάτοι όμορφες εικόνες από την Αυστριακή πρωτεύουσα.

Παρασκευή 15/12/2023.Το ταξίδι της επιστροφής ξεκίνησε νωρίς με πρώτο προορισμό πάλι το Βελιγράδι κάνοντας μία στάση στο Novisad την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας και κατόπιν αφού τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο κάναμε την τελευταία μας βραδινή βόλτα στο κέντρο του Βελιγραδίου αποχαιρετώντας την πόλη. Την επόμενη μέρα αργά το βράδυ επιστρέψαμε στην πόλη μας γεμάτοι από εικόνες, όμορφες στιγμές, και αναμνήσεις.

Τους μαθητές/τριες συνόδευσαν οι καθηγητές/τριες  Ασημίνα Πέτσα ως Αρχηγός και οι  Μανώλης Αποστολάκης,Ζωή Περιστέρη και Δήμητρα Αδάμου. Η συμπεριφορά των μαθητών/τριών μας  σε όλη την διάρκεια της εκδρομής ήταν άψογη και είναι άξιοι συγχαρητηρίων για το ήθος τους και την συνέπειά τους. Τους ευχόμαστε να θυμούνται πάντα την τελευταία τους εκδρομή στην σχολική τους ζωή και καλή επιτυχία σε ότι επιλέξουν να κάνουν στην ζωή τους.

Ευχαριστούμε την Ι. Μητρόπολη Τρίκκης για την δυνατότητα που έδωσε με τη βοήθειά της σε τέσσερις μαθητές/τριες μας να συμμετάσχουν στην εκδρομή

Θα πρέπει να αναφερθεί η άψογη συνεργασία, η συνέπεια καθώς και η τέλεια οργάνωση του ταξιδιωτικό πρακτορείου Λίπας Travel του οποίου η βοήθειά του ήταν ανεκτίμητη για την επιτυχία της εκδρομής μας και ανταποκρίθηκε τα μέγιστα στις προσδοκίες μας. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στους οδηγούς μας Χρήστο Λίπα  και Δημήτρη Γκουζιώτη  που με ηρεμία και  ασφάλεια οδήγησης συντέλεσαν τα μέγιστα. Τέλος αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους ξεναγούς μας οι  οποίοι σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής διακρίθηκαν για την  αρτιότητα των γνώσεων τους  και ακούραστα μετέδωσαν τις γνώσεις τους στις επισκέψεις μας.

Ευχαριστούμε  θερμά  τον Διευθυντή του σχολείου μας κ. Αριστείδη Λυμπίκη για την βοήθεια και υποστήριξη του και όλους τους συναδέλφους του 2ου ΓΕΛ Τρικάλων που στήριξαν την προσπάθεια να πετύχει η εκδρομή της τελευταίας τάξης του σχολείου μας.

Η Αρχηγός                                         Οι Συνοδοί

Ασημίνα Πέτσα                             Μανώλης Αποστολάκης

                                                         Ζωή Περιστέρη

                                                         Δήμητρα Αδάμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *