Εκπαιδευτική εκδρομή της Γ’ Λυκείου στο Βελιγράδι

Η Γ’ τάξη του 2ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων πραγματοποίησε την πενταήμερη εκδρομή από 20 μέχρι 24 Νοεμβρίου οδικώς με τουριστικό λεωφορείο στο Βελιγράδι-Νόβισαντ-Νις της Σερβίας.

Η εκδρομή στη Σερβία τους έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσουν πολιτισμικά στοιχεία μέσα από την επίσκεψη, στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Σερβίας, αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων. Μεταξύ των τελευταίων ήταν το φρούριο Καλεμέγκταν-ο πύργος Nebosja σημείο φυλάκησης και θανάτου του Ρήγα Φεραίου.

Επισκέφθηκαν ,ακόμη, έναν από τους μεγαλύτερους ναούς των Βαλκανίων, τον Άγιο Σάββα, ο οποίος υπήρξε εκθαμβωτικά ανακαινισμένος στο εσωτερικό του. Στο πρόγραμμα της εκδρομής συμπεριλήφθησαν η  περιήγηση στη πλατεία Δημοκρατίας και οι ξεναγήσεις σκύλος στο εθνικό θέατρο, τον ζωολογικό κήπο και το ιστορικό ξενοδοχείο «Hotel Moskva».

Απόλαυσαν επιπλέον την μαγευτική θέα της συμβολής των ποταμών Δούναβη και Σάβου γάτα κατά την επίσκεψη στο Φρούριο του Βελιγραδίου και περιηγήθηκαν στην Οδό Κυέζ Μιχαήλοβα. Στο Sremski Karlovci επισκέφθηκαν τον ορθόδοξο καθεδρικό  γδφναό του Αγίου Νικολάου και την ιερατική σχολή του Αγίου Αρσενίου, χτισμένη το 1794.

Στην πόλη Νις επισκέφτηκαν τον πύργο των κρανίων καθώς και το στρατόπεδο συγκέντρωσης του «Crveni Krst» και περιηγήθηκαν στην κεντρική πλατεία της Νις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *