Γιορτή 25ης Μαρτίου 2019

Σχολικός Εορτασμός 25ης Μαρτίου

 

Με μια ιδιαίτερα όμορφη και ενδιαφέρουσα σχολική γιορτή μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας γιόρτασαν τη διπλή γιορτή  της 25ης Μαρτίου. Στις 25 Μαρτίου γιορτάζουμε την Επανάσταση του 1821 που έγινε εναντίον του τουρκικού ζυγού μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς. Στην ουσία αναφερόμαστε στην ένοπλη εξέγερση των Ελλήνων εναντίον των Οθωμανών με σκοπό την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους, του ελληνικού κράτους που υπάρχει ακόμη και σήμερα. Ουσιαστικά  γιορτάζουμε την ανεξαρτησία της Ελλάδας.
Η Επανάσταση το 1821 ξεκίνησε από τα Καλάβρυτα και συγκεκριμένα από την Αγία Λαύρα, όπου, ο Μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε κρυφά τη σημαία της Επανάστασης στις 25 Μαρτίου 1821, δίνοντας το έναυσμα για τον απελευθερωτικό αγώνα.
Εκτός, όμως, από τον εθνικό της χαρακτήρα, η γιορτή της 25ης Μαρτίου έχει και θρησκευτικό χαρακτήρα.
Στις 25 Μαρτίου, εκτός από την Επανάσταση εναντίων των Τούρκων, γιορτάζεται και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του Χριστιανισμού.
Με αφήγηση, ποιήματα και ύμνους οι μαθητές αναφέρθηκαν στη διπλή αυτή γιορτή καθώς και με μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση έδωσαν έμφαση στα ιστορικά γεγονότα.

Στη γιορτή συμμετείχαν:

Παρουσίαση – Απαγγελία

Αγγέλης Στέφανος, Κάρμαν Έλενα, Ξάνθου Χαρά, Κεφαλά Δήμητρα, Γωγούλη Λυδία, Κέφου Γεωργία και Μίχου Γεωργία.

Χορωδία

Γιδαράκου Μαριάννα, Γιώτα Άννα Μαρία, Γκόγκου Σταματίνα, Ζωγράφου Μαρία, Καφούκα Μαρία, Καραγιάννη Βασιλική, Κούτσικου Βερονίκη και Μητσιούλη Βασιλική.

Ηχοληψία

Γουλιώνης Γιώργος

Υπεύθυνοι Καθηγητές

Κοντοκλώτση Μαρία και Σιούτας Γεώργιος