Γιορτή 28ης Οκτωβρίου 2019

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

28η Οκτωβρίου 2019. Με λαμπρότητα και υπερηφάνεια γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, 79 χρόνια από τότε που η Ελλάδα απέρριψε με υπερήφανο τρόπο το ιταμό τελεσίγραφο για την ελεύθερη δίοδο των Ιταλικών στρατευμάτων από το Ελληνικό έδαφος.

Τιμήσαμε τη σημαία μας που είναι το αγιασμένο σύμβολο και το ιερό κειμήλιο του έθνους μας. Είναι η ενσάρκωση των ιδεών και του πνεύματος, η φωτεινή έκφραση της εθνικής μας ζωής και το ακατάλυτο σύμβολό της.

Ημέρα μνήμης και τιμής των Ηρώων που θυσίασαν τη ζωή τους στα πεδία των μαχών προασπιζόμενοι την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Σήμερα στην εποχή της ολοκληρωτικής κυριαρχίας των ισχυρών εις βάρος των αδύναμων και της παγκοσμιοποίησης, οι πολίτες καλούνται να πουν τα δικά τους ¨Όχι¨, για να διαφυλλάξουν τα δικαιώματα, τις ελευθερίες τους, τα ιδανικά και τις αξίες που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν, από την Ιταλική εισβολή του 1940 μέχρι τη Γερμανική κατοχή το 1941 και την απελευθέρωση στις 12 Οκτωβρίου 1944, αφηγήθηκαν ο Αγγέλης Στέφανος μαθητής της Β’ Λυκείου και η Γωγούλη Λυδία μαθήτρια της Β’ Λυκείου.

Ενδιάμεσα διαβάστυηκαν διάφορα κείμενα και προβλήθηκαν σχετικά οπτικά – ηχητικά ντοκουμέντα, αναδεικνύοντας το ψυχικό μεγαλείο και το απαράμιλλο θάρρος του Ελληνικού λαού.

Η γιορτή πλαισιόθηκε με τις κιθαρωδούς μαθήτριες της Β’ Λυκείου: Ζωγράφου Μαρία, Λιάκου Κλειώ, Μητσιούλη Βασιλική, Φιλίππου Θάνια και Τσιόγκα Πασχαλίνα της Γ’ Λυκείου και είχε την τεχνική υποστήριξη των μαθητών της Γ’ Λυκείου Γκουγκαρά Χάρη και ΤσιόκαΑπόλλωνα.

Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι καθηγητές Γιώτας Πέτρος και Νικατσιού Ευαγγελία.